Meni

Fabrički zatamnjena stakla

Puno je pitanja o fabrički zatamnjenim staklima, kako ih prepoznati, koja je razlika u odnosu na folije za zatamnjivanje stakala, da li folije mogu da se postave na već fabrički zatamnjena stakla i sl. Ovde je sve što treba da znate o fabrički zatamnjenim staklima.

Fabričko zatamnjivanje stakala

1. Kako prepoznati da li su stakla fabrički zatamnjena?


Ukoliko niste sigurni da li su na automobilu stakla zatamnjena fabrički ili su lepljene folije za zatamnjivanje stakla, ovo jednostavno možete utvrditi proverom homologacione oznake na staklu. Sva stakla koja su ugrađena na vozilu moraju da imaju jasnu neizbrisivu homologacijsku oznaku. Pored ove oznake postavljaju se simboli koji određuju karakteristike stakla.

Kada su stakla fabrički zatamnjena više od 30% ona imaju oznaku V koja je postavljena iznad homologacijske oznake. Dakle, oznaka V označava da je staklo zatamnjeno fabrički i da je to zatamnjenje veće od 30%.

2. Kako prepoznati da stakla nisu fabrički zatamnjena, odnosno da su ugrađene folije?


Stakla koja su zatamnjena folijom nemaju oznaku V pored homologacijske oznake već imaju obaveznu nalepnicu koja se postavlja između folije i stakla.

U Srbiji su obavezne nalepnice od 2018.godine. One se postavljaju na svako staklo na koje je postavljena folija i sadrže šifru pod kojom je folija zavedena u Agenciji za bezbednost saobraćaja. U Bosni i Hercenovini nalepnice se primenjuju od juna 2021.godine i sadrže jedinstveni serijski broj.

3. Koja je razlika između fabrički zatamnjenih stakala i stakla koja su zatamnjena foljom?


Fabrički zatamnjena stakla nemaju toplotnu i UV zaštitu koju pružaju folije. Fabrička tamna stakla imaju samo vizuelni efekat, ona se zagrevaju isto kao i obična stakla jer nemaju toplotne i UV filtere koji omogućavaju nižu temperaturu u vozilu.

Folije sa nanokeramičkom osnovom pružaju najbolju toplotnu i UV zaštitu tako da je unutrašnjost vozila prijatnija, nema sunčevog odsjaja koji smeta vozačima, tabla i volan se ne zagrevaju niti blede jer nema UV zračenja.

Pored toga, folije imaju i sigurnosnu fukciju. Staklo sa folijom se mnogo teže razbija, a u slučaju lomljenja prilikom neke nezgode, staklo ostaje u komadu zalepljeno na foliji tako da nema raspršivanja sitnih komadića stakla koji mogu da ugroze putnike.

4. Da li folije mogu da se ugrade na fabrički zatamnjena stakla?


Naravno, veliki broj vozača koji ima fabrički zatamnjena stakla odlučuje se na naknadnu ugradnju folija prvenstveno zbog toplotne i UV zaštite, a neki od njih žele i da pojačaju vizuelni efekat zatamnjenja.

5. Koliko su najčešće fabrička stakla zatamnjena?


Kada su u pitanju stakla iza stuba, odnosno zadnja bočna stakla i zadnja šoferšajbna, ona se fabrički obično zatamnjuju oko 85%, mada ima i nekih koja su zatamnjena oko 65%. Kada je u pitanju zatamnjivanje folijom, za zadnji deo vozila dozvoljeno je i 100% zatamnjenja, mada je najpopularnija nijansa upravo 85% što odgovara većini fabrički zatamnjenih stakala.

Prednja stakla, odnosno stakla vozača i suvozača, se fabrički obično ne zatamnjuju. A kada je u pitanju folija za prednja stakla, obično se postavlja folija od 30% zatamnjenja u skladu sa zakonom.

6. Da li se za fabrički zatamnjena stakla radi atest?


Za fabrički zatamnjena stakla se ne radi atest, ali ako su takva stakla naknadno zatamnjena ugradnjom folije onda je atest potreban.

Ukoliko Vas zanima zatamnjivanje stakala ugradnjom folija pozovite nas za sva pitanja i konsultacije:
Beograd: 063 / 8229 - 096
Banja Luka: 066 / 409 - 409
Sarajevo: 061 / 313 - 315